Ο μύθος της οινοποιίας Ferrari ξεκίνησε από ένα άνθρωπο, τον Giulio Ferrari, και το όνειρό του να δημιουργήσει ένα κρασί στο Trentino ικανό να συναγωνιστεί την Σαμπάνια. Η τρίτη γενιά της οικογένειας Lunelli κρατάει το όνειρο του Giulio Ferrari ζωντανό.
Το Trentino είναι ιδανική περιοχή για την παραγωγή αφρωδών οίνων με ιδιαίτερη κομψότητα και πολυπλοκότητα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη με αμπέλια της ποικιλίας Chardonnay στην Ιταλία.
Ο χαρακτηρισμός “Trentodoc” εκφράζει την πεμπτουσία του αφρώδους οίνου μεγάλου υψομέτρου. Τα κρασιά παράγονται αποκλειστικά με την παραδοσιακή μέθοδο της Σαμπάνιας (Metodo Classico) από σταφύλια της περιοχής Trentino. Είναι η πρώτη ζώνη ΠΟΠ (D.O.C.) στην Ιταλία που αφορά σε αφρώδη κρασιά που οινοποιούνται με την παραδοσιακή μέθοδο και η δεύτερη στον κόσμο, μετά τη Σαμπάνια.
Τα κρασιά Ferrari είναι τα πλέον πολυβραβευμένα αφρώδη κρασιά της Ιταλίας